E-post/MSN/Jabber: stefan@gorling.se
Mobil: 070-815 38 26
Projekt 30 menyer: Meny 6 – Påskmiddag
Uncategorized | Uppdaterad: 2008-03-28
Meny: 6/30 – “Påskmiddag” (inte i ordning eftersom påsken är en månad tidig)
Datum: 23 mars 2008 i fjätervålen
Drink: Champagne, parmesankex
Förrätt: Laxtartar med grön sparris, löjrom, (vaktel)ägg och skummig citrussås.
Huvudrätt: Lammytterfilé med lök, bönor och svamp, salviasky och råraka.
Dessert: Mjölkchokladkladdkaka
Övergripande kommentar: Parmesankexen var ok (hittils har 3 av 6 menyer innehållit parmesankex i olika halvfabrikat, lite halvt fantasilöst?), inte bäst av dessa olika hybrider. Förrätten var riktigt god, lyckades dock inte få tag på vaktelägg denna gång. Men det var värt mödan att skaffa riktig löjrom istället för kaviar. Även huvudrätten var bra, och lätt att förbereda. Mycket nöjd med att ha kastat runt rårakorna i stekpannan. Använde lite mer vin och lite mindre vatten i salviaskyn, kanske förtog det salivasmaken något?.Mjölkchokladkakan blev rätt söt, kräver glass och kaffe. Kan antagligen göras med mörk choklad för att bli lite bättre balanserad.
Fel i recepten: Tillagningstiderna för ägget gäller vid nedläggning i kokande vatten, inget annat.
Technorati Tags: 30menyer