E-post/MSN/Jabber: stefan@gorling.se
Mobil: 070-815 38 26
Projekt 30 menyer: Meny 4 – Middag på italienska
Uncategorized | Uppdaterad: 2008-03-28
Meny: 4/30 – “Middag på italienska”
Datum: 21 februari 2008 i fjätervålen
Drink: Vitt vin, tre slags bruschetta.
Förrätt: Pasta med wokade pilgrimsmusslor.
Huvudrätt: Helstekt fläskfilé med rosmarinsky och gratinerad fänkål.
Dessert: Italiensk mandeltårta.
Övergripande kommentar: Mycket trevlig, det var mycket mat. De olika bruschettorna var över förväntan, till och med kycklinglevermoussen. Menyns höjdpunkt var definitivt förrätten med wokade pilgrimsmusslor. Både vacker och god och är en bra sommarlunch. Huvudrätten var mindre imponerande men inget negativt. Den italienska mandeltårtan brände fast i brist på riktiga verktyg i fjällstugan, vilket ledde till halva mängden mandelbotten till hela mängden smörkräm, extra gott enligt vissa, för mycket smör enligt andra.
Fel i recepten: Rosmarinskyn ska inte redas med 3 matskedar Maizena, snarare, max 3 teskedar, annars blir såsen snarare kolaaktig i sin konsistens. Vitt vin till tilltuggen är vad som rekommenderas i texten och passar bäst till, även om menybeskrivningen säger att det ska vara rött. Vi inmundigade en torr cider från normadie lagrad på calvadosfat därtill. Pilgrimsmusslorna ska blandas ner två gånger i receptet, men det går nog vilketsom.
Technorati Tags: 30menyer