E-post/MSN/Jabber: stefan@gorling.se
Mobil: 070-815 38 26
Projekt 30 menyer: Meny 5 – Finsmakarmeny
Uncategorized | Uppdaterad: 2008-03-28
Meny: 5/30 – “Finsmakarmeny”
Datum: 15 mars 2008
Drink: Torr champagne, ostron och löjromstoast med avocadocreme.
Förrätt: Varm getost med honungsvinägrett och tomatsalsa.
Huvudrätt: Vinpocherat ankbröst med saltbakade rödbetor, portvinssås och potatisgratäng.
Dessert: Chokladkräm med olivolja och brödkrisp.
Övergripande kommentar: Ostron var kul att prova, svåra att öppna. Men det var bra att ha några löjromstoast också för att fylla ut, som dessutom var mycket goda. Den varma getosten var mycket trevlig efter att vara rätt trött på chevré och rödbetor. Tomatsalsan var även den god och kan användas till mycket annat (Kanske i kombination med koriander?). Ankbröstet fantastiskt, bäst hittils. Det kan verka slösaktigt att koka bort 4 deciliter vin för att få en god sås, men vilken sås! Efterrätten misslyckades dock, krämen fick inte stelna under natten och flöt ut till en soppa. Kombinationen olivolja, salt och choklad är dock spännande och förtjänar ett nytt försök. Bästa menyn hittils!
Fel i recepten: Inga vi stötte på.
Technorati Tags: 30menyer