E-post/MSN/Jabber: stefan@gorling.se
Mobil: 070-815 38 26
Tortellini del 2
Uncategorized | Uppdaterad: 2006-09-02
Om cremé fraiche inte känns riktigt fredagskvällsmässigt, prova dÃ¥ nÃ¥got svagt mer nyanserat…
På italiensk restaurang brukar man kunna få ravioli & tortellini med en smörtryffelsås.. Av någon anledning så hittar jag inga recept alls på svenska matsiter innehållandes smör och tryffel, är det jag som söker på fel namn eller är det så att tryffel fortfarande inte är för gemene man enligt den svenska modellen?
Hursomhelst, efter googlande provade jag följande: (2 personer, tillagad i min ensamhet):
50g smör, 6-7 blad salvia, kokade tills smöret blir brunt och nötigt. Antagligen bör man försöka få den puttra långsamt för att ta upp mer salviasmak för i mitt fall tycker jag salvian försvann någonstans.. I med en skvätt parmesan och en matsked tryffelolja (guds gåva till människan).
Koka tortellinin enl. anvisningar, häll över lite smörsÃ¥s, riv parmesan, peppra lite lätt… Kanske nÃ¥got av det godaste man kan laga pÃ¥ under 10 minuter…